Viața nu uită să mă surprindă niciodată

    Trăim în era descoperirii de sine și acesta pare să fie domeniul de maxim interes pentru toți înțelepții avizați sau aspiranți. Subiectul, atât de rumegat încă din antichitate, atinge astăzi cote maxime de definire, prin cele mai colorate forme de exprimare lingvistică, stilistică și fizică. Omul acestui secol şi-a îndepărtat demult privirea dinspre religie.…(Continue Reading)

Suntem consumatori de momente

  Da, asta simt de multă vreme şi abia acum reuşesc să identific sentimentul aceasta de foame atât de greu de satisfăcut. Aş vrea să generalizez foamea, să îi dau un caracter general, social, însă este atât de puternic prezentă în mine, încât chiorăitul maţelor mi-ar acoperi orice discurs la persoana întâi plural. Personal, consum…(Continue Reading)

Feminitate şi şuetă

  A fi norocoasă intră în CV-ul meu uman, chiar dacă uneori am impresia că alerg după noroc vânturând un lasou ameninţător în urma lui şi adeseori capturându-l cu forţa. Deseori când soarta face casă bună cu mine mă întreb dacă am fost într-adevăr norocoasă sau doar perseverentă. Aleg întotdeauna să mă consider norocoasă, pentru…(Continue Reading)

Petrecerile sunt muzele mele

  Fără excepţie, petrecerile sunt primele pe lista literară a muzelor mele. Nu a existat niciuna pe care să o trăiesc fără să am impulsul câtorva fraze înţelepte sau cel puţin revelatorii. Indiferent de amploarea lor, nuntă sau pijama party, le-am tratat pe toate la fel: muze deghizate. De cele mai multe ori socoteam alcoolul…(Continue Reading)

Ești mândru să fii român?

  O pragmatică recenzie a volumului „Fără ideal”, spunea că romanul se referă la faptul că oamenii, spre sfârșitul secolului trecut, își pierduseră patriotismul, că nu mai puteau vedea dincolo de propria persoană, de propria ratare sau potențial succes – lucruri care păreau a fi singurele din lume să le poată stârni interesul. Nu mai…(Continue Reading)

Analiza rece/fierbinte a societăţii noastre – Partea I

Ah, de când așteptam să scriu despre asta… despre societatea contemporană, așa cum este, înveșmântată în marketing, iluzii și stereotipuri, precum o prostituată versată. Nici nu-i de mirare că devenim noi înșine niște produse, rezultate de succes ale unui procedeu de modificare socială. Am trecut demult de stadiul de cobai, pentru că ne-am însușit toate…(Continue Reading)