Edinborough, here I come!

Nu există un musical mai fermecător pe lume decât unul care te ia prin surprindere, aşa cum a făcut-o Sunshine on Leith cu mine în seara asta! Ce Grease, ce Mamma Mia, ce Hairspray! … Scoţia m-a cucerit printr-o distribuţie surprinzătoare şi extrem de talentată, un scenariu uman, credibil şi printr-un umor scos din mânecă precum un AS. S-a terminat demult filmul şi zâmbetul meu este încă arcuit înspre urechi, iar privirea mi-a rămas undeva pierdută în film, scotocind imagini pe care abia aştept să le văd pe viu.

0_paintings_manclark_the_leith_chanter

 

Mă aşezasem comod pe canapea, cu gândul ca voi vedea încă un film cu George MacKay, categoric reîncarnarea lui Heath Ledger, după ce îl văzusem săptămâna trecută în How I live now. Când mă ataşez de vreun actor sau de vreo actriţă care mi se par promiţători, îi urmăresc fără investigaţii, să nu mă las influenţată de nicio părere. De aceea am şi rămas cu gura căscată când mi-am dat seama că mă paşte un musical scoţian, neavând habar că George cânta şi că filmul a fost filmat în Edinborough…

Aşa că m-am lăsat dusă pe străzi şi în puburi pe muzica celor de la The Proclaimers (care apar preţ de trei secunde în film) şi m-am lăsat răsfăţată de surpriza pe care mi-o pregătise soarta pentru o seară de marţi, după o zi întunecată din toate direcţiile. Mesajul a fost simplu: Edinborough mă aşteaptă la fel de tare cum aştept eu să îl văd pe el! Mi-a spus-o singur, printr-un film întreg.

Şi cum în aproximativ o lună voi vedea împreună cu iubitul meu toate locurile unde a fost filmat, m-am lins pe bot şi am zis “Mulţumesc pentru desert”!

Surse foto: http://bit.ly/1h2TKyv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *