Lansare de carte: *Corporatistul* de Raluca Marchis, vineri 14*12*2013 la Bookcorner Librarium

Editura Tracus Arte anunta lansarea volumului Corporatistul, semnat de Raluca Marchis, la Cluj-Napoca in cadrul unui eveniment ce va avea loc vineri, 14 decembrie 2012, incepand cu ora 18:00, la Bookcorner Librarium. Romanul este un bildungsroman extrem de actual care prezinta un personaj care reuseste sa evolueze de la nivelul tanarului dornic de afirmare, la nivelul omului care reuseste sa se salveze, sa iasa din maruntaiele consumeriste ale societatii si ale prejudecatilor sale, o fiinta evoluata, echilibrata, capabila sa isi construiasca o viata interioara. Cartea a fost deja lansata in Bucuresti, in cadrul Targului International de Carte Gaudeamus.

             Corporatistul este un roman cu dedicatie pentru cei care si-au incredintat vietile personale in mainile corporative ale multinationalelor, temporar sau definitiv. “Romanul este o poveste extraordinara, un drum initiatic parcurs cu nerabdarea si curiozitatea specifice spiritului uman, o intriga pe care o traim fiecare la rascrucile vietii. Asadar va invit la lectura, dragi corporatisti. Veti avea ocazia sa va regasiti partial sau in intregime in aceastã carte pe care am scris-o storcand si ultima picatura dintr-un deceniu de rebranding.”, declara Raluca Marchis inainte de lansarea volumului la Gaudeamus.

Volumul prezinta dezamagirea unui personaj care si-a petrecut o mare parte din viata intr-o companie multinationala si care incearca, acum, sa evadeze din monotonia corporatista. “Am gustat toate placerile pe care mi le-a oferit viata in interiorul companiei, mi-am dezvoltat si afisat toate laturile orgoliului corporatist si constat ca nimic din ce am trait nu mi-a imbogatit viata, nu se cere retrait. Toate au trecut imponderabile, ca umbrele peste praful ridicat in urma pasilor mei. Interviuri reusite, marfa vanduta, clienti satisfacuti, brand preamarit, targete indeplinite, contracte semnate, oameni trainuiti, toate la un loc nu cantaresc nici o sutime din anii pierduti, poate doar banii cu care mi-am cumpãrat amagirea la un pret supraevaluat. Voi folosi vasta experienta si o voi transforma in primul meu proiect literar, caci ar fi rusine sa las aceastã bucata semnificativa din tineretea mea sa mi se scurga printre degete, fara sa profit de ea, fara  sa storc din ea toata seva creatoare, dandu-i astfel un sens”, afirma Raluca Marchis intr-un fragment din volumul Corporatistul.

 

Raluca Marchis s-a nascut in Pitesti, judetul Arges, in 19 ianuarie 1979. Scoala si liceul le-a urmat in orasul sau natal, absolvind apoi Facultatea de Istorie si Filosofie, sectia Arhivistica, a Universitatii Babes-Bolyai, din Cluj-Napoca. Timp de un deceniu, in perioada 1999-2009, a fost angajata uneia dintre cele mai mari multinationale din Romania, insa pasiunea pentru scris este cea care o reprezinta cu adevarat, avand deja doua carti publicate. Debutul literar este marcat de volumul “Orasul din viata mea”, editat in 2007 de Grinta, Cluj-Napoca. “Corporatistul” este primul sau roman, volum editat de Tracus Arte Bucuresti.

One thought on “Lansare de carte: *Corporatistul* de Raluca Marchis, vineri 14*12*2013 la Bookcorner Librarium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *